Tatuaj cosmetic

Despre machiajul semipermanent.

 

Machiajul semipermanent, micropigmentarea faciala, tatuajul cosmetic, sunt termeni care definesc in esenta aceasi tehnica: introducerea cu ajutorul unor ace fine, coordonate de un aparat, a unei cantitati mici de pigment la nivelul dermului. Ca orice metoda ea este supusa unei continue perfectionari si etalonari.

Desenul tatuat se schiteaza anterior cu ajutorul unui creion astfel încât sa corespunda dorintei dumneavoastră. Trebuie sa știți ca imediat după tatuare culoarea va fi mai intensa și datorită edemului va parea mai mare.

De regula este nevoie de o sedinta initiala și de cele mai multe ori de un retus după circa trei săptămâni.

Dupa circa zece ani de cand a aparut, exista deja destula istorie cat sa poata genera concluzii:

  • este eficienta din perspectiva relatiei cost- beneficii
  • este un mare salvator de timp
  • este semipermanenta – adica dureaza atata timp cat ii ia dermului sa se regenereze, circa 3- 5 ani, cu variatii individuale importante. Daca repigmentarea( retusarea) aceluiasi desen are loc de 3 – 4 ori la intervale scurte de timp, acesta devine permanent.

Desi s-a insinuat treptat in industria beauty, tatuajul cosmetic aduce o adevarata revolutie in viata de zi cu zi a femeilor din intreaga lume.

Ca orice lucru nou, aceasta metoda de infrumusetare, atrage in egala masura entuziasm si pozitii critice. Ambele se datoreaza, cred, caracterului semipermanent al rezultatului.

Sa te trezesti in fiecare dimineata machiata! WOW! Pare de vis. Dar inconsecventa caracteristica speciei umane, in special sexului frumos, ne aduce si temerea ca ne vom plictisi de acest aspect si nu-l vom mai putea schimba rapid.

Procedura de tatuaj cosmetic se afla undeva la granița dintre estetica și cosmetica medicala. Pigmentii utilizati sunt diferiți de cei din tatuajul clasic și tehbnica este și ea una specială. Specializarea de tatuator cosmetic este una separata, dar pentru performanțe maxime ar fi ideal ca specialistul sa aibă cunoștințe preexistente de cosmetica decorativa și make up. Simtul estetic și al simetriei, dezvoltat prin experiența nu poate fi ușor suplinit.

În salonul nostru, specialista în tatuaj cosmetic are o experiența anterioara în cosmetica și machiaj de cinci ani.

Deasemenea este foarte importanta cunoasterea și respectarea normelor de asepsie și igiena a tehnicii, pentru prevenirea complicatiilor infectioase. Va asiguram ca și din acest punct de vedere puteți conta nu doar pe cuvântul nostru dar și pe dreptul de a asista la pregatirea și deschiderea instumentelor utilizate, toate de unica folosinta.

Legea interzice efectuarea de tatuaje,  persoanelor care suferă de următoarele boli: diabet zaharat, hemofilie (sângerări care se opresc greu), boli de inimă, boli dermatologice, leziuni ale pielii sau sensibilitatea pielii la săpunuri, dezinfectanţi sau alte produse cosmetice, manifestări sau reacţii alergice la metale, pigmenţi, coloranţi sau alţi sensibilizanţi pentru piele, boli transmisibile, stări lipotimice, epilepsie, apoplexie, narcolepsie, sarcină, alăptare, deficienţe imunitare, cicatrici cheloide, handicap psihic, hepatită, seropozitiv (SIDA), nevăzători (chiar dacă sunt însoţiţi).

Legea permite executarea procedurilor de tatuare artistică şi cosmetică persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, numai în situaţia în care minorul este însoţit de părinte, tutore sau curator, după caz.             Părintele, tutorele sau curatorul trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că este de acord cu efectuarea procedurii la minor.

PRETURI TATUAJ COSMETIC

 

 

TATUAJ SPRANCENE UMPLERE 300
TATUAJ SPRANCENE FIR CU FIR 350
TATUAJ SPRANCENE FIR CU FIR CORECTIE TATUAJ VECHI 400
MICROBLADING 500
RETUS TATUAJ COSMETIC SPRANCENE 120
RETUS MICROBLADING  200
   
TATUAJ CONTUR OCHI PLEOAPA SUPERIOARA 250
TATUAJ CONTUR OCHI PLEOAPA SUPERIOARA + INFERIOARA  300
RETUS TATUAJ COSMETIC CONTUR PLEOAPE 120
   
TATUAJ CONTUR BUZE  200
TATUAJ BUZE CONTUR + UMPLERE 350
RETUS TATUAJ COSMETIC BUZE 120

 

 

Retusul este de fapt a doua etapa de tatuaj! 

90% dintre tatuaje necesita o a doua etapa, datorita edematierii treptate a zonei in timpul primei etape, fapt care nu mai permite pigmentului sa se stabilizeze uniform in straturile dermului. 

A doua etapa ( retusarea tatuajului) se face la 3 saptamani +/- 2 zile. 

Nu se considera retus refacerea tatuajului dupa o perioada mai mare sau dupa un alt operator.

 

 

Not Found

Sorry, but you are looking for something that isn't here.