Hyaluron pen

Administrarea acidului hialuronic cu ajutorul dispozitivului Hyaluron Pen nu mai este o noutate, nici măcar în România.

Dispozitivul în sine a fost inventat și brevetat acum vreo două decenii pentru administrarea insulinei la pacienții cu fobie de ace. Ulterior, utilizarea a fost extinsă la administrarea unor anestezice topice, etc.

În prezent acest dispozitiv face posibil un tratament „vedetă”, administrarea fillerelor cu acid hialuronic, cel mai frecvent pentru volumizarea buzelor.

Tehnica folosește acid hialuronic cu aceleași caracteristici ca și cel administrat cu ac, aparatul realizează atomizarea acestuia și penetrarea barierei dermice cu ajutorul vitezei care este imprimată unui jet filiform de substanță. Depunerea uniformă a acestuia în buze este dependentă de locul și unghiul de injectare, adică de competența și experiența celui care administrează.

Imaginea finală a buzelor va fi un mix între dorința clientei, talentul inclusiv artistic al tehnicianului și caracteristicile genetice de metabolizare a substanței.

Înainte de administrare ar fi recomandat să nu se bea alcool și să nu se administreze medicamente din grupele care pot crește riscul de sângerare: Aspirină, Ibuprofen, Heparină, Sintrom, Eliquis, Xarelto, etc. Recomandare vizează ziua precedentă și ziua administrării, în ce privește alcoolul. La oprirea adminstrării oricărui medicament prescris de medic, este necesară consultarea acestuia.

Prețul, care include și 0,55 – 1 ml de acid hialuronic, este de 700 lei.