Masaj si remodelare corporala

MASAJUL SOMATIC GENERAL – ansamblu de tehnici de masaj care se adresează întregului corp: membre inferioare şi superioare, cap şi gât, spate şi abdomen.

Masajul somatic general practicat azi în lumea occidentală are la bază masajul suedez.

O şedinţă de masaj somatic general, deşi are la bază o schemă comună, generală, diferă de la un terapeut la altul, în funcţie de tehnica, experienţa şi măiestria terapeutului şi nevoile beneficiarului.

Intensitatea masajului nu este una predefinită, ea poate fi variabilă în funcţie de scopul masajului, toleranţa beneficiarului şi zona de lucru.

În general este valabilă regula că masajul de relaxare este mai puţin intens decât cel de tonifiere.

Cum plecăm, ca orice profesie medicală, de la sintagma „în primul rând să nu facem rău”, este util să menţionăm că masajul are şi unele contraindicaţii.

Contraindicaţii ale masajului:

  • Bolile tumorale maligne
  • Tromboflebita
  • Sindromul posttrombotic
  • Bolile infecţioase
  • Febra
  • Bolile de piele
  • Rănile, fracturile, arsurile
  • Coagulopatiile

Masajul somatic general are două subcategorii importante:

1.Masajul somatic general de relaxare combină tehnici de masaj care au ca scop relaxarea musculară, asuplizarea ţesutului conjunctiv, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi limfatice şi eliberarea de mediatori chimici (de exemplu endorfinele) care promovează relaxarea la nivelul întregului organism.

Beneficiile acestui tip de masaj sunt aproape universale dar cei care apelează cel mai frecvent la el sunt: persoanele cu profesii sedentare, persoanele expuse la stress prelungit şi cele care se expun frecvent la posturi neadecvate, generatoare de contractură musculară.

Dacă analizăm cu atenţie, o mare parte dintre noi, face parte din una sau mai multe din categoriile de mai sus.

De multe ori primesc din partea prezumtivilor beneficiari o serie de întrebări care reflectă atitudinea majorităţii vis-a-vis de masajul de relaxare:

  • Masajul de relaxare este doar un răsfăţ?

Dacă relaxarea noastră fizică şi mentală este un moft, atunci da şi ce facem pentru a ajunge în acel status poate fi considerat răsfăţ?

Dar poate ar fi mai util să considerăm bunăstarea noastră o necesitate și nu un lux!

  • Masajul îmbunătăţeşte anumiţi parametrii biologici corelaţi cu sănătatea?

Da, cu siguranţă!

Masajul crește circulaţia limfatică de 25 de ori, intervine benefic asupra tuturor structurilor pe care le vizează: muşchi, piele, ţesut conjunctiv, articulaţii şi receptori ai sistemului nervos, sistem circulator, etc.

 2.Masajul somatic general de tonifiere pleacă tot de la schema generală a masajului suedez dar tehnicile sunt adaptate ca ritm, alternare şi intensitate pentru a viza tonifierea musculară.

Masajul de tonifiere nu are ca scop obţinerea durerii, un grad oarecare de tensiune poate fi resimţit ca urmare a manevrelor mai profunde dar nu vorbim de disconfort ci cel mult de percepţia zonelor cu disfuncţie.

Utilizarea manevrelor profunde de petrisaj şi tapotament aduce beneficii în tratarea unor condiţii inestetice ale pielii și ţesutului celular subcutanat, respectiv denivelările asociate procesului celulitic.

Masajul de tonifiere este un adjuvant în remodelarea acestui tip de ţesut dar termenul de masaj anticelulitic este mult prea hazardat.

SERVICIU DURATĂ PREȚ
Masaj de relaxare/tonifiere 50 minute 100 lei
Masaj anticelulitic 45 minute 100 lei
Masaj anticelulitic + terapeutic spate 60 minute 120 lei
Masaj facial 30 minute 60 lei
Detox Spa 1 ședință  40 min 60 lei
Electrostimulare 20 electrozi 40 minute  60 lei