Machiajul semipermanent, micropigmentarea facială, tatuajul cosmetic, sunt termeni care definesc în esență aceeași tehnică: introducerea cu ajutorul unor ace fine, coordonate de un aparat, a unei cantități mici de pigment la nivelul dermului. Ca orice metodă, ea este supusă unei continue perfecționări și etalonări.
Desenul se schițează înainte de tatuaj, cu ajutorul unui creion sau marker, astfel încât forma finală să corespundă dorinței dumneavoastră. Trebuie sa știți că imediat după tatuare culoarea va fi mai intensă și, datorită edemului, va părea mai mare.
De regulă este nevoie de o ședința inițială și, de cele mai multe ori, de un retuș după circa cinci săptămâni.
MICROPIGMENTAREA SPRÂNCENELOR
După circa douăzeci de ani de când a apărut , există deja destulă istorie cât să poată genera concluzii:
- este eficient din perspectiva relației cost- beneficii
- este un mare salvator de timp – timpul acordat „pictării” zilnice a sprâncenelor poate fi utilizat altfel
- este semipermanent – adica durează atât timp cât îi ia dermului să se regenereze, circa 1-3 ani, cu variatii individuale importante. Daca repigmentarea ( retușarea) aceluiași desen are loc de 3 – 4 ori la intervale scurte de timp, acesta devine permanent.
În momentul de față cel mai mare avânt îl are tehnica hibrid: fiecare clientă primește exact tehnica de care are nevoie și, de cele mai multe ori, fiecare sprânceană necesită tehnici multiple: linii cu aparatul, microblading, powder, etc
Pigmenții organici, de bună calitate și protectivi cu pielea sunt cea mai bună alegere, sunt mai ușor metabolizați de piele și astfel sunt mai puțin durabili dar oferă un desen frumos și foarte natural, culorile fiind foarte adaptabile pielii umane. Calitatea înaltă pigmenților este o cerință obligatorie a unei micropigmentări sigure și reușite. În momentul de față nu mai sunt acceptabile din punct de vedere estetic culorile lipsite de naturalețe iar acestea nu pot fi obținute decât cu pigmenți de foarte bună calitate.
Pigmenții folosiți de noi pentru micropigmentarea sprâncenelor sunt cei ai brandului Ecuri
Retușul la 5 – 10 săptămâni este aproape constant obligatoriu pentru a asigura un desen uniform și bine definit.
Deși s-a insinuat treptat în industria beauty, tatuajul cosmetic aduce o adevărată revoluție în viata de zi cu zi a femeilor din întreaga lume.
Ca orice lucru nou, această metoda de înfrumusetare atrage în egală masură entuziasm și poziții critice. Ambele se datorează, cred, caracterului semipermanent al rezultatului.
Să te trezești în fiecare dimineata machiată! WOW! Pare de vis. Dar inconsecvența caracteristică speciei umane, în special sexului frumos, ne aduce si temerea că ne vom plictisi de acest aspect și nu-l vom mai putea schimba rapid.
Procedura de tatuaj cosmetic se află undeva la granița dintre estetică și cosmetica medicala. Pigmenții utilizati sunt diferiți de cei din tatuajul clasic și tehnica este și ea una specială. Specializarea de tatuator cosmetic este una separată, dar pentru performanțe maxime ar fi ideal ca specialistul sa aibă cunoștințe preexistente de cosmetică decorativă și make up. Simțul estetic și al simetriei, dezvoltat prin experiență nu poate fi ușor suplinit.
Deasemenea este foarte importanta cunoașterea și respectarea normelor de asepsie și igienă a tehnicii, pentru prevenirea complicațiilor infecțioase. Vă asigurăm că și din acest punct de vedere puteți conta nu doar pe cuvântul nostru dar și pe dreptul de a asista la pregătirea și deschiderea instrumentelor utilizate, toate de unică folosință.
Legea interzice efectuarea de tatuaje, persoanelor care suferă de următoarele boli: diabet zaharat, hemofilie (sângerări care se opresc greu), boli de inimă, boli dermatologice, leziuni ale pielii sau sensibilitatea pielii la săpunuri, dezinfectanţi sau alte produse cosmetice, manifestări sau reacţii alergice la metale, pigmenţi, coloranţi sau alţi sensibilizanţi pentru piele, boli transmisibile, stări lipotimice, epilepsie, apoplexie, narcolepsie, sarcină, alăptare, deficienţe imunitare, cicatrici cheloide, handicap psihic, hepatită, seropozitiv (SIDA), nevăzători (chiar dacă sunt însoţiţi).
Legea permite executarea procedurilor de tatuare artistică şi cosmetică persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, numai în situaţia în care minorul este însoţit de părinte, tutore sau curator, după caz. Părintele, tutorele sau curatorul trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că este de acord cu efectuarea procedurii la minor.
PRETURI TATUAJ COSMETIC
Tatuaj sprâncene tehnica hibrid – 600 lei
Retuș tatuaj sprâncene tehnica hibrid – 250 lei
Retușul este de fapt a doua etapă de tatuaj!
90% dintre tatuaje necesită o a doua etapă, datorită edemațierii treptate a zonei în timpul primei etape, fapt care nu mai permite pigmentului să se stabilizeze uniform in straturile dermului.
A doua etapă ( retușarea tatuajului) se face la 3 săptămâni +/- 2 zile.
Nu se consideră retuș refacerea tatuajului după o perioadă mai mare de 3 luni sau după un alt operator.