Tatuaj cosmetic și microblading

Despre machiajul semipermanent.

 

Machiajul semipermanent, micropigmentarea facială, tatuajul cosmetic, sunt termeni care definesc în esență aceeași tehnică: introducerea cu ajutorul unor ace fine, coordonate de un aparat, a unei cantități mici de pigment la nivelul dermului. Ca orice metodă, ea este supusă unei continue perfecționări și etalonări.

Desenul se schițează înainte de tatuaj, cu ajutorul unui creion astfel încât forma finală să corespunda dorinței dumneavoastră. Trebuie sa știți că imediat după tatuare culoarea va fi mai intensă și, datorită edemului, va părea mai mare.

De regulă este nevoie de o ședința inițială și, de cele mai multe ori, de un retuș după circa trei săptămâni.

După circa zece ani de când a apărut tatuajul cosmetic, există deja destulă istorie cât să poata genera concluzii:

  • este eficient din perspectiva relației cost- beneficii
  • este un mare salvator de timp – timpul acordat „pictării” zilnice a sprâncenelor poate fi utilizat altfel
  • este semipermanent – adica durează atât timp cât îi ia dermului să se regenereze, circa 3- 5 ani, cu variatii individuale importante. Daca repigmentarea ( retușarea) aceluiași desen are loc de 3 – 4 ori la intervale scurte de timp, acesta devine permanent.

Microbladingul reprezintă o relativă noutate în micropigmentarea sprâncenelor. Tehnica diferă de cea clasică a tatuajului cu ace mobilizate de aparatul de tatuaj. Vibrația aparatului nu permite trasarea de linii foarte fine, astfel firele desenate de acesta sunt de grosimi mai mari decât firul natural de păr. Dispozitivele de microblading, formate din ace dispuse sub forma unei lame minuscule sunt manevrate de artistul tatuator direct cu mâna. În acest mod, pigmentul este introdus în piele la adâncimea adecvată și în modul exact dorit de tatuator. Desenul pare mult mai natural și se pot introduce fire doar acolo unde ele lipsesc din sprânceana naturală.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi cadru apropiat

Un alt aspect particular este durabilitatea microbladingului: acesta dăinuie, de regulă, mai puțin decât un tatuaj. Pigmenții de microblading au vâscozitate mai mare iar melanocitele din derm îl elimină mai rapid: 1- 2 ani.

Retușul la 3 săptămâni este aproape constant obligatoriu pentru a asigura un desen uniform și bine definit.

Deși s-a insinuat treptat în industria beauty, tatuajul cosmetic aduce o adevărată revoluție în viata de zi cu zi a femeilor din întreaga lume.

Ca orice lucru nou, această metoda de înfrumusetare atrage în egală masură entuziasm și poziții critice. Ambele se datorează, cred, caracterului semipermanent al rezultatului.

Să te trezești în fiecare dimineata machiată! WOW! Pare de vis. Dar inconsecvența caracteristică speciei umane, în special sexului frumos, ne aduce si temerea ca ne vom plictisi de acest aspect și nu-l vom mai putea schimba rapid.

Procedura de tatuaj cosmetic se află undeva la granița dintre estetică și cosmetica medicala. Pigmenții utilizati sunt diferiți de cei din tatuajul clasic și tehnica este și ea una specială. Specializarea de tatuator cosmetic este una separată, dar pentru performanțe maxime ar fi ideal ca specialistul sa aibă cunoștințe preexistente de cosmetică decorativă și make up. Simtul estetic și al simetriei, dezvoltat prin experiență nu poate fi ușor suplinit.

În salonul nostru, specialista în tatuaj cosmetic are o experiența anterioară în cosmetică și machiaj de cincisprezece  ani, iar în ultimii cinci a realizat sute de tatuaje cosmetice.

Deasemenea este foarte importanta cunoașterea și respectarea normelor de asepsie și igienă a tehnicii, pentru prevenirea complicațiilor infecțioase. Vă asigurăm că și din acest punct de vedere puteți conta nu doar pe cuvântul nostru dar și pe dreptul de a asista la pregătirea și deschiderea instrumentelor utilizate, toate de unică folosință.

Legea interzice efectuarea de tatuaje,  persoanelor care suferă de următoarele boli: diabet zaharat, hemofilie (sângerări care se opresc greu), boli de inimă, boli dermatologice, leziuni ale pielii sau sensibilitatea pielii la săpunuri, dezinfectanţi sau alte produse cosmetice, manifestări sau reacţii alergice la metale, pigmenţi, coloranţi sau alţi sensibilizanţi pentru piele, boli transmisibile, stări lipotimice, epilepsie, apoplexie, narcolepsie, sarcină, alăptare, deficienţe imunitare, cicatrici cheloide, handicap psihic, hepatită, seropozitiv (SIDA), nevăzători (chiar dacă sunt însoţiţi).

Legea permite executarea procedurilor de tatuare artistică şi cosmetică persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 18 ani, numai în situaţia în care minorul este însoţit de părinte, tutore sau curator, după caz.   Părintele, tutorele sau curatorul trebuie să prezinte o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că este de acord cu efectuarea procedurii la minor.

PRETURI TATUAJ COSMETIC

 

Tatuaj sprâncene umplere 350
Tatuaj sprâncene fir cu fir 400
Microblading 600
Retuș tatuaj cosmetic sprâncene 150
Retuș microblading 220
Tatuaj contur ochi pleoapa superioară 350
Tatuaj contur ochi pleoapa superioară + inferioară 350
Retuș tatuaj cosmetic contur pleoape 150
Tatuaj contur buze 250
Tatuaj buze contur + umplere 500
Retuș tatuaj cosmetic buze 150

 


 

Retușul este de fapt a doua etapă de tatuaj!

90% dintre tatuaje necesită o a doua etapă, datorită edemațierii treptate a zonei în timpul primei etape, fapt care nu mai permite pigmentului să se stabilizeze uniform in straturile dermului.

A doua etapă ( retușarea tatuajului) se face la 3 săptămâni +/- 2 zile.

Nu se consideră retuș refacerea tatuajului după o perioadă mai mare sau după un alt operator.