Tratamente faciale antiaging

Tratamentul cu microneedeling Dr. Pen

Ce este microneedelingul?

  Microneedeelingul, terapia cu microace sau terapia de inducție a colagenului este un procedeu minim invaziv de rejuvenare a pielii cu multiple beneficii.

Microneedlingul se realizează cu ajutorul unui dispozitiv dotat cu un cartuş care conţine ace mici şi fine, care efectuează mişcări alternative cu o frecvenţă între 1000 și 1500 de puncţii/minut. Aceste microînţepături favorizează pătrunderea eficientă a substanţelor din serurile speciale folosite (cu până la 80% mai mult produs absorbit în stratul profund al dermului) dar şi regenerarea profundă a pielii, prin producerea de colagen şi elastină. Deasemenea, provoacă remodelarea fibroblaștilor, ameliorarea cicatricilor, dispersia depozitelor melanice cu uniformizarea culorii tenului, modularea secreției sebacee și controlul tenului uleios.

Tratamentul facial microneedling are următoarele beneficii:

 • Estomparea ridurilor şi a liniilor fine de expresie
 • Hidratarea în profunzime a tenului
 • Creșterea producției de colagen și elastină în derm
 • Ameliorarea petelor pigmentare cauzate de soare sau de vârstă
 • Remodelarea cicatricilor postacneice, postoperatorii sau atrofice ( vergeturi)  
 • Reducerea secreției de sebum și micșorarea porilor
 • Tonifierea cu efect de lifting  

Câte ședințe sunt necesare pentru rezultate optime?

Microneedelingul are efecte cumulative, adică fiecare ședință va oferi tot mai multe îmbunătățiri pielii dar efectul va fi vizibil de la prima ședință.

Astfel, pentru tratamentul cicatricilor şi erupţiilor cutanate sunt necesare cel puţin 8 şedinţe, pentru petele pigmentare – 6 şedinţe, iar pentru pielea normală, fără alte defecte vizibile exceptându-le pe cele datorate procesului natural de îmbătrânire – 4 sesiuni, cu un interval de 3-4 săptămâni între ședințe.

Tratamentul cu microneedling poate fi realizat atât în scop curativ, cât şi preventiv.

La vârste tinere: 20-30 ani, tratamentul are efect profilactic asupra semnelor de îmbătrânire, corectarea imperfecțiunilor de textură și cromatică.

La femeile de peste 30 de ani, până la cele mai înaintate vârste, microneedelingul are scopul de a șterge din daunele datorate vârstei, expunerii la soare, diverselor comportamente asociate devitalizării tenului ( fumat, lipsa hidratării, alimentație dezechilibrată).  

Astfel, pentru tratamentul cicatricilor şi erupţiilor cutanate sunt necesare cel puţin 8 şedinţe, pentru petele pigmentare – 6 şedinţe, iar pentru pielea normală, fără alte defecte vizibile exceptându-le pe cele datorate procesului natural de îmbătrânire – 4 sesiuni, cu un interval de 3-4 săptămâni între ședințe.

Microneedelingul poate fi combinat sau alternat cu alte tratamente, un exemplu remarcabil fiind alternarea la interval de 14 zile cu peelingul T35P.

Cum ne pregătim pentru microneedeling și care sunt contraindicațiile acestuia?

În zilele premergătoare procedurii este important ca pielea să fie hidratată corespunzător, respectiv să bem 2 litri de apă pe zi și să folosim crema obișnuită.

Pentru că terapia se adresează straturilor profunde ale pielii, un plus de ajutor ar oferi un nivel optim de vitamina C în organism. Dacă nu luați deja suplimente de vitamina C, acum e momentul să o faceți.

Procedura microneedling este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au tendinţa de a forma cicatrici cheloide, celor care prezintă infecţii sau herpes în zona ce se doreşte a fi tratată şi celor care au tulburări de coagulare a sângelui sau care urmează un tratament cu anticoagulante. De asemenea, este o procedură nerecomandată persoanelor care au urmat în ultimele 3 luni un tratament antiacneic cu retinoizi.

Dispozitivul de microneedling este dotat cu 12- 42 ace sterile, care efectuează până la 1.000 de microînţepături/secundă controlate, cu puternic efect de refacere a fibrelor de colagen şi elastină. În funcţie de nevoile specifice ale fiecărei paciente și de zona lucrată, nivelul de pătrundere se ajustează de la 0,5 mm la 2,5 mm.

Pregătirea pentru procedură:

În zilele premergătoare procedurii este important ca pielea să fie hidratată corespunzător, respectiv să bem 2 litri de apă pe zi și să folosim crema obișnuită.

Paşii tratamentului cu microneedling:

1. Se aplică o cremă anestezică pe zona vizată. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se îndepărtează cu o soluţie dezinfectantă.
2. Se reglează adâncimea de penetrare a acelor pentru fiecare zonă vizată.
3. Se aplică substanţa activă specifică zonei tratate (fiole sterile). Eu folosesc fiole sterile cu acid hialuronic cu greutate moleculară mică și peptide.
4. Se creează mii de microînţepături la nivelul pielii, care favorizează pătrunderea în derm a substanţelor active din serumurile speciale.
5. La finalul tratamentului se aplică o mască pentru a obţine penetrarea optimă a ingredientelor active, cât şi pentru a calma şi relaxa pielea.

După efectuarea tratamentului, pacienta prezintă un eritem ( înroșire) accentuat al zonei tratate, care începe să pălească după aproximativ o oră.

Şedinţa propriu-zisă de microneedling cu DermaPen durează aproximativ 20-25 de minute şi nu presupune durere, datorită anestezicului.

Întreaga procedură durează aproximativ o oră și jumătate de la intrarea în cabinet până la plecare. Prețul unei ședințe este de 350 lei.

Peelingul T35P

T35 P este un peeling revitalizant  și depigmentant inovativ care induce biostimularea dermului, pătrunzând profund în acest strat al pielii, fără lezarea epidermei. El aduce toate beneficiile unui peeling mediu fără efectele secundare ale concentrațiilor mari de acid tricloracetic, astfel: discomfortul, timpul lung de recuperare și exfolierea majoră sunt evitate. Tratamentul asigură: hidratare, fermitate, depigmentare imediate.

Un avantaj major al acestui peeling este că poate fi efectuat și vara.

Ce conține peelingul T35P ?

 • Acidul tricloroacetic stimulează producerea de fibroblaste de la nivelul pielii, fiind totodată un agent antiinflamator și antimicrobian. Efectele lui conjugate oferă: elasticizarea și fermizarea tenului, curățarea detritusurilor sebacee ( comedoane), inhibarea Propionibacterium acnes ( agentul etiologic al acneei).
 • Peroxidul de hidrogen reduce potențialul reactiv al acizilor, prevenind lezarea stratului hidrolipidic al suprafetei de piele tratata. Reduce inflamația potențată de tratament si are un puternic efect antiseptic. Datorita oxigenului pur din compoziția sa, curată suprafata tenului de orice fel de agenți patogeni și, totodată, modulează sensibilitatea receptorilor cutanați.
 • Acidul kojic este un puternic supresor al producției de melanină și nivelator al pielii, redă strălucirea prin depigmentare și reducerea importantă a denivelărilor cutanate: cicatrici postacneice și reziduale ( varicelă), riduri fine.
 • Arbutina este un puternic depigmentant natural, cu rezultate dovedite, recomandat pentru tratarea hiperpigmentării si a petelor pigmentare deja existente.

Care sunt indicațiile acestui peeling?

Remodelarea conturului facial prin contracția fibrelor de colagen dermic

Netezirea suprafeței tenului

Reducerea petelor pigmentare postacneice

Reducerea semnificativă a ridurilor

Reducerea porilor și a secreției de sebum

Reducerea vergeturilor și a cicatricilor

Tratamentul hiperkeratozei ( îngroșarea pielii)

În ce constă procedura?

După curățarea prealabilă a tenului cu un produs demachiant/ tonifiant se aplică produsul în 3 straturi succesive și se masează până la absorbția completă.

Aplicarea este însoțită de o ușoară senzație de arsură/ înțepătură, care nu creează discomfort.

După absorbție se neutralizează prin ștergerea cu apă, se aplică un ser special și se masează 10 minute, apoi se aplică o mască menită să sigileze efectul cumulat al peelingului și serului.

La final se aplică un produs hidratant și SPF.

Zona tratată prezintă ușoară roșeață, datorată produsului și masajului viguros practicat pentru absorbția acestuia, roșeață care dispare spontan la cca. 30 minute după procedură.

Exfolierea, dacă va apărea, este nesemnificativă.

Este recomandată aplicarea în continuare a unui produs hidratant/ nutritiv, de regulă cel pe care beneficiara îl folosește de obicei.

Riscul de fotosensibilizare este foarte redus dar, din precauție, este recomandată evitarea expunerii la soare fără fotoprotecție sau la solar, pentru următoarele 2 săptămâni.

Dacă procedura este urmată de cea de microneedeling, vor urma pașii și recomandările post-procedurale ale acestui tratament.

Câte ședințe sunt recomandate?

Prima ședință oferă deja rezultate vizibile, tratamentele ulterioare vor îmbunătăți tot mai mult calitatea zonei tratate, efectele fiind cumulative.

În general, este recomandată o serie de 3 ședințe, la 7- 10 zile distanță între ele, la fiecare 6 -12 luni.

Contraindicațiile peelingului T35P

Ca orice procedură de top deși este neinvaziv, studiile clinice efectuate recomandă prudență în unele situații:

– sarcină și alăptare

– leziuni acneice sau dermatologice active ( de exemplu herpes) care compromit integritatea pielii

– alergia la unul din componente

O ședință durează aproximativ o oră și costă 200 lei.

Masaj facial 30 minute + Mini Hifu

Masajul facial, cum știe multă lume, este un răsfăț cu beneficii multiple. Bine executat el poate oferi: creșterea tonusului conjunctiv și relaxare musculară, exfoliere, drenaj limfatic al feței, optimizarea circulației sangvine, relaxarea sistemului nervos. Un rezervor inepuizabil de frumusețe și stare de bine.

Tehnologia HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) sau Ulterapia folosește ultrasunetele focusate pentru a penetra pielea, fără a o leza, și a ajunge în profunzimea țesutului  subcutanat și până la SMAS (sistemul musculoaponevrotic  superficial) unde isi exercita efectul de lifting prin crearea la o temperatura de peste 46 C (optima pentru regenerarea colagenului) de puncte de coagulare dispuse la distante egale. Astfel se obtine contractarea fibrelor de elastina si producerea de colagen nou, precum si